Putte i parken
Spaceman
Flying bear
Fri entre
Musiclover bear

Festivalprogram

Aktiviteter under festivalen

Axels tivoli Ons 16.00-22.00, Torsdag 11.00-02.00, Fre + Lörd 11.00-02.00
Samarbete med Rix FM festival 14 juli kl. 19.00 / Läs mer under frågor och svar
Blås grönt - vinn fina priser! För dig under 18 år. Alla dagar
Veteranbils uppvisning 16 juli kl. 11.00-15.00 / Läs mer under frågor och svar
Aktiviteter i stadsparken Alla dagar / Läs mer under frågor och svar
Crowd

Frågor och svar

Vad kostar festivalen?

Absolut ingenting! Vi är en gratisfestival, så ta med ett solskensleende!

Vilka datum är Putte i Parken 2022?

Putte i parken, Luleå äger rum 14-16 Juli 2022.

Finns det åldergräns?

Från klockan 20.00 är det 18+ som gäller i alla serveringsområden. Det är alltid 18-årsgräns för att köpa alkoholhaltiga drycker.

Vi är en kontantfri festival

..men andra ord. Card is king! 👑

Vi är en rökfri festival

Man får inte röka inne på området, eller i publikhavet, rökning sker på anvisad plats.

Blås grönt – för dig under 18 år.

Blås Grönt ger ungdomar mellan 13–17 år en morot att ha kul på festivalen utan att dricka alkohol. Alla som blåser grönt har nämligen chansen att vinna fina priser på Roberts Trafikskola, Inpuls, LLT, BC Luleå, Upzone, Hermelinen, ByDeco, Fritz Olsson och Ebeneser.

Målet är att skapa en tryggare och sundare festival och bidra till att fördröja alkoholdebuten hos ungdomar. Blås Grönt öppnar dörren till samtal mellan unga och vuxna om alkohol på ett naturligt sätt. Samtal där man som förälder månar om att sitt barn ska vara nykter och förklarar vilka regler som gäller om dom besöker festivalen.

Deltagandet är kostnadsfritt. Det är du som förälder som anmäler ditt barn till Blås Grönt. Ungdomarna visar sin nykterhet genom att vid hemgång blåsa i en alkoholmätare vid vårt tält på festivalområdet. Du som förälder kommer att bli uppdaterad via sms under festivalkvällen. Om ditt barn trots anmälan inte har besökt Blås Grönt-tältet skickas ett sms till dig att hen inte dykt upp. Skulle ungdomen blåsa rött tar vi personlig kontakt med föräldrar.

Här kan du anmäla dig till Blås Grönt.

Eventuella vinster vid utlottning meddelas via sms eller telefon efter festivalen.

Öppettider under festivalen:

Torsdag 14 juli
Utblåsning 21:00-02:00
Fredag 15 juli
Utblåsning 21:00-02:00
Lördag 16 juli
Utblåsning 21:00-02:00

Får man ta med sig dryck till festivalområdet?

Alkohol får inte följa med in på området. Självklart finns det gratis vatten inne på området om man vill ta med sig sin egen tomma flaska.

Vad är Putte i parken?

Putte i parken är Luleås nya gratisfestival för hela familjen. Magiska artister, Axels tivoli, food trucks, ölservering och mycket mer!

Borttappade saker

Under festivalens öppettider samlas borttappade grejer på festivalkontoret i Kulturens hus. Efter festivalen lämnas grejerna till Polisen.

Hur tar man sig till festivalen?

Det klart bästa är att promenera, cykla eller åka buss. När det gäller bilparkering så hänvisar vi till de ordinarie gatuparkeringarna och parkeringshusen som finns i stan men vi rekommenderar besökarna att lämna bilen hemma eftersom vi stänger av vägar och parkeringar kring Norra Hamn och det kan bli svårt att hitta en ledig parkeringsplats. Om man väljer att åka buss, cykla eller ta sig till fots så är man dessutom snällare mot miljön. Om du cyklar tänk på att inte parkera cykeln så den hindrar vägen för utryckningsfordon.

Rix Fm festival

 

Efter tre års paus är Sveriges största musikfest äntligen tillbaks och kommer 14 juli till Luleå och Putte i Parken. Festivalen kommer att ha en eventby med aktiviteter som kommer att äga rum i Norra Hamn och kommer vara öppen mellan klockan 12.00-17.00. I eventbyn hittar du aktiviteter, roliga tävlingar och signeringstält där du får träffa några av artisterna! Konserten börjar klockan 19.00. Artisterna som uppträder är Måns Zelmerlöw, Hanna Ferm, Eagle-Eye Cherry, Jubel, Omar Rudberg, Anna Bergendahl, Junie och Dotter.

Axels tivoli

Putte i Parken i Luleå kommer att gästas av Axels Tivoli! Det kommer att finnas karuseller för småbarn såväl för de som gillar mycket fart! Du kan också testa att vinna på någon av de tävlingar och lotteri som erbjuds. Och varför inte ta något sött och festivalgott i munnen!

Öppettider för tivoli
Onsdag 16.00-22.00, Torsdag 11.00-02.00, Fredag 11.00-02.00, Lördag 11.00-02.00.

Aktiviteter i stadsparken

På Putte i parken anordnas gratis aktiviteter i Stadsparken under hela festivalen. Det kommer att bli spännande, intressanta och familjevänliga dagar med allt från uppträdanden till hopp och lek! Det blir det bland annat Big Air bag, Gycklarskola, Sång och skoj med Agent Lotta och Enok Slug, Regnbågsyoga, Trolleri, Såpbubblor, Vattenkrig och Loppmarknad.

Även Vilda kidz med vänner kommer att vara på plats i Stadsparken fredag 15 juli klockan 11-17. Vilda kidz möjliggör att ALLA kan få ta del i festligheterna, även de som inte har råd att åka karusell eller ens har råd med mat. Niemi bil bjuder barn på karusellåk & mat (anmälan längre ner). Det bjuds på Lyckohjul med vinst varje gång, till exempel kan man vinna karusellbiljetter & basketbiljetter. Det kommer att finnas Fiskdamm med napp varje gång, Maskotkramkalas kl 14 och Ansiktsmålning. Meta är med och bjuder på glass, popcorn & godis hela dagen lång. Det kommer att finnas lego & pysselbord, sommarlek, clowner och gycklare. Ni som behöver hjälp med karusell & mat anmäler er i länken på Facebook. Ingen anmälan behövs annars för att komma till Vilda kidz tält, bara kom! Aktiviteterna genomförs i samarbete med Meta, Niemi Bil, Luleå Basket, Galären, SJMK, Leos Lekland, Vilja, MAX, Galären, Sparbanken Nord, Lindströms Transport, Advise North, Stålstaden, Heimstaden & Sportfiskeklubben

Veteransbilsuppvisning

På lördag 16 juli klockan 11-15 kommer det att vara en veteranbilsuppvisning på trekantsparkeringen framför Stage of joy. Norrlands motorhistoriker arrangerar aktiviteten som bjuder på uppvisning av veteranbilar. Kom och se på gamla pärlor och ta del av ett rullande kulturarv!

Finns det serveringsområden?

Ja, det finns tre serveringsområden där det säljs öl, cider, vin, läsk och mat.

I Livetältet samlas människor för att dricka gott och lyssna på musik från Evelynscenen! När det inte uppträder någon artist på stora scenen Stage of joy så är det antingen liveuppträdanden eller DJ som spelar i tältet. Livemusiken står lokala artister och band för och det kommer att vara en blandning av många olika musikstilar, allt från hip hop och synt-pop till pop och retrorock. Kafelino kommer att servera grekisk mat med gyros, souvlaki och sallader med mera.

I tältet kommer även Blessed Ink att tatuera våghalsiga festivalbesökare med små motiv.

Som besökare behöver du inte lämna tältet när artisterna på stora scenen sätter igång. Du kan lugnt stanna kvar, se och lyssna på det som erbjuds från Stage of Joy och ta något att äta eller dricka i väntan på nästa lokala stjärnskott.

På uteserveringen mitt emot Livetältet så kommer du ha festivalens bästa sittplatser för att se på artisterna som uppträder på Stage of joy. Här behöver du inte lämna ölen för att titta på stora scenen! Belägen på trekantsparkeringen så kommer du sitta mitt i vimlet och dricka och äta gott. Även här kommer Kafelino att servera mat. När Stage of joy är tyst så spelar en DJ på serveringen.

Sitt och njut under bar himmel!

Nostalgitältet är festivaltältet som tar dig tillbaka till fina minnen från förr. Kanske minns du just den speciella stunden som får dig att skina upp och som får hjärtat att klappa lite extra?
Oavsett vad så kommer det att garanteras en åktur genom tidernas bästa låtar som ni omöjligt kommer kunna låta bli att sjunga med till.
Mottot är enkelt: Låtar från förr maxat med nostalgi, en kall i handen i goda vänners sällskap – Det är uppdukat för succé!

Hockeyplayer

Områdeskarta

Områdeskarta
Alien

Kontakta Pip

Generella frågor: info@putteiparken.se

Förfrågning om försäljning på området: utstallare@putteiparken.se